Aktuarie åt SPP | Genomförda rekryteringar inom Finans.

Aktuarie åt SPP

Observera att detta jobb som aktuarie är tillsatt.

Ligger denna tjänst  som aktuarie nära din expertis?  Kan du finansiell risk? Via vårt webbaserade rekryteringsverktyg söker du våra lediga tjänster. Om vi inte har någon tjänst som passar för tillfället ser vi gärna spontana ansökningar. Välkommen med din ansökan!


Aktuariegruppen på SPP ansvarar för uppföljning av försäkringstekniska beräkningsantaganden, kapitalkravsberäkning, MCEV (lönsamhet och värdering av försäkringsportföljen) samt medverkan vid system- och produktutveckling. Gruppen består idag av 11 medarbetare.

Aktuariegruppen söker nu aktuarier med inriktning riskförsäkring, aktuariella processer, produktsystem och finansiell modellering.

Riskförsäkring
SPP har ett stort fokus på riskförsäkring, sjuk, premiebefrielse och dödsfallsrisker. Fokus på reservsättning, prissättning och analys av vår riskaffär. Ansvaret för riskaffären ligger på nordiska avdelningen Forsikring som man kommer att ha ett nära samarbete med. Rollen kräver mycket eget ansvar då man ansvarar för de aktuariella frågorna mot Forsikring.

Aktuariella processer
Ansvar för de aktuariella processerna, se över och förbättra verksamhetsbeskrivningar och rutiner.

Produktsystem
Tjänsten innebär ansvar för att underhålla, utveckla och implementera de aktuariella beräkningarna i bassystemen. Produktsystemen står inför förändringar och har ett stort fokus i organisationen de kommande åren där målet är korrekta, säkra och effektiva system. Arbetet ger en gedigen plattform av djupa försäkringskunskaper, helhetsperspektiv och processförståelse och kräver handlingskraftighet, strävan att effektivisera och ett nära samarbete med både IT och övrig verksamhet.

Finansiell modellering
På SPP använder vi ett egenutvecklat system för finansiell modellering. Vi söker en person som ska ansvara för utvecklingen av de svenska modellerna. För tjänsten krävs programmeringsvana och det är en fördel om man har programerat i c# tidigare.

Kvalifikationer
Vi söker dig med aktuarieutbildning eller lämplig akademisk examen i matematik, matematisk statistik eller finansmatematik. Meriterande om du har minst 5 års erfarenhet av aktuarieyrket inom ett livförsäkringsbolag. Du har förmåga att se utvecklingsmöjligheter och proaktivt komma med förslag på förbättringar.

Person
• God samarbetsförmåga
• Ambition att utveckla och utvecklas
• God kommunikationsförmåga såväl skriftligt som muntligt
• Vana att skriva rapporter och att förklara komplexa samband på ett enkelt sätt
• Vana vid att presentera material inför grupp
• Utåtriktad, söker aktivt information som behövs själv
• Eget driv och mål- och resultatinriktat arbetssätt
• Är självständig och noggrann som person
• Kan arbeta under tidspress och har god förmåga att prioritera ditt arbete


Observera att denna tjänst är tillsatt. Följ oss på LinkedIn för att bli uppdaterad på alla de tjänster vi rekryterar publikt.

Kontakt

Namn

E-post

Ämne

Meddelande

Blaq Group AB Regeringsgatan 111 111 39 Stockholm info@blaq.se 08 550 842 00