Ansvarig för IKFR | Länsförsäkringar AB | Rekryteringar Finans

Ansvarig för IKFR – Länsförsäkringar AB

Observera att detta jobb som IKFR-ansvarig är tillsatt.

Ligger denna tjänst nära din expertis? Har du kompetens inom IKFR? Via vårt webbaserade rekryteringsverktyg söker du våra lediga tjänster. Om vi inte har någon tjänst som passar för tillfället ser vi gärna spontana ansökningar. Välkommen med din ansökan!


Till avdelning Försäkring- och bankredovisning söker vi nu en IKFR-ansvarig (intern kontroll avseende den finansiella rapporteringen) för LFAB-koncernen.

Utmaning:

Länsförsäkringar AB (LFAB) söker en kandidat som ska utveckla, övervaka samt anpassa metodiken för den interna kontrollen gällande den finansiella rapporteringen. Tjänsten är spännande för den kandidat som vill sätta sina egna ramar och ansvara för processerna samt trivs med stort eget ansvar med starkt mandat. Rollen ställer krav på djupare redovisningskunskap, förståelse för intern kontroll samt erfarenhet av projektledning då man har många kontaktytor i affären mot affärsenheternas/dotterbolags CFO. Som IKFR-ansvarig rapporterar man till chefen för försäkring- och bankredovisning och ingår i avdelningens ledningsgrupp samt bistår specialisterna på avdelningen i frågor rörande redovisningen.

Ansvara för LFAB-koncernens ramverk för intern kontroll i finansiell rapportering (IKFR)
Driva och utveckla den årliga IKFR-processen (”IKFR-hjulet”) samt är IKFR-ansvarig för LFAB-koncernens risker i den finansiella rapporteringen och rapporterar kvarstående risk till CFO Group
Säkerställa att samtliga steg i IKFR-hjulet genomförs med kvalitet och enligt tidplan
Till din hjälp har du mycket kompetenta Financial Controllers och Redovisningsspecialister.

Du som kandidat:

Vi vill att du som söker är civilekonom och har gedigen erfarenhet av arbete med bokslut, finansiell rapportering och myndighetsrapportering, gärna med erfarenhet från revisonbyrå. Du har god förståelse för de krav som ställs på intern kontroll i verksamheter som är tillståndspliktiga eller har noterade värdepapper. Rätt kandidat har förståelse för affären samt intresse för riskfrågor. För att lyckas som bäst i denna roll ser vi gärna att du är kommunikativ, engagerad och har hög integritet. Du motiveras av ständiga förbättringar och brinner för att den finansiella rapporteringen ska hålla en hög kvalitet. Du är van att självständigt utveckla och driva processer i ett högt tempo.

sökord: internkontroll, revision, redovisning, IFRS, rapportering, bokslut, operativ risk,


Observera att denna tjänst är tillsatt. Följ oss på LinkedIn för att bli uppdaterad på alla de tjänster vi rekryterar publikt.

Kontakt

Namn

E-post

Ämne

Meddelande

Blaq Group AB Regeringsgatan 111 111 39 Stockholm info@blaq.se 08 550 842 00