Basel III samt CRD IV | Head Of Balance Sheet Nordea

Basel III samt CRD IV, Head Of Balance Sheet – Nordea

Observera att detta jobb som Head Of Balance Sheet är tillsatt.

Ligger denna tjänst nära din expertis? Har du kunskaper för jobb inom BASEL III eller CRD IV? Via vårt webbaserade rekryteringsverktyg söker du våra lediga tjänster. Om vi inte har någon tjänst som passar för tillfället ser vi gärna spontana ansökningar. Välkommen med din ansökan!


 

Nordea har nyligen skapat en ny enhet som heter Group Functions Information & Reporting (GFIR) i syfte att på ett effektivare sätt kunna möta upp mot nya krav från myndigheter, men även från interna enheter med avseende på rapportering och information. Regulatory Reporting är en enhet i GFIR där man från olika enheter i Nordea har fört samman analys och rapportering till myndigheter av bl.a. kapital och likviditet. Inom Regulatory Reporting har det skapats en grupp som heter Balance Sheet Reporting till vilken vi nu söker en chef.
Utveckling | Rapportering | Ledarskap

Head of Balance Sheet Reporting är en nyckelfunktion inom Nordeas rapportering och är för rätt kandidat en möjlighet att under eget ansvar få leda, bygga och utveckla sin grupp. Som ansvarig chef driver du utveckling både mot interna och externa krav med ett operativt ansvar för bl.a. rapportering och analys. En riktigt spännande senior möjlighet att få utveckla en specialistfunktion tillsammans med många drivna och duktiga medarbetare i Nordens största bank. Head of Balance Sheet Reporting rapporterar direkt till Head of Regulatory Reporting och har ansvar för tio medarbetare.

– Ansvara för rapporteringen och analys av bl.a. NSFR, LCR, ALMM, FINREP, Own Funds, GSIB och kapitalbuffrar
– Ansvara för kravställning för utveckling av berörda rapporteringslösningar i syfte att säkerställa compliance och effektivitet
– Ansvar för utveckling och implementering av nya rapporterings- och analysprocesser
– Driva, motivera samt engagera medarbetare att vilja vara en del av Nordeas vision

Bakgrund:Vi tror att rätt kandidat har en ekonomi och/eller ingenjörsexamen med minst fem års relevant arbetslivserfarenhet. Du vill arbeta med rapportering och har ett stort intresse för balansräkning- och likviditetsanalys. Mycket meriterande med erfarenhet från Basel III/CRD IV och gärna med något års erfarenhet av personalansvar. Rätt kandidat kan kombinera en stark analytisk förmåga med erfarenhet av leda projekt och att driva dig själv och andra mot uppställda mål.


Observera att denna tjänst är tillsatt. Följ oss på LinkedIn för att bli uppdaterad på alla de tjänster vi rekryterar publikt.

Kontakt

Namn

E-post

Ämne

Meddelande

Blaq Group AB Regeringsgatan 111 111 39 Stockholm info@blaq.se 08 550 842 00