Risk Manager | Rekrytering | Nordea Wealth Managerment.

Business Risk Manager | Nordea Wealth Management

Observera att denna tjänst som Business Risk Manager är tillsatt.

Ligger denna tjänst som Risk Manager nära din expertis? Har du expertis inom finansiell risk? Via vårt webbaserade rekryteringsverktyg söker du våra lediga tjänster. Om vi inte har någon tjänst som passar för tillfället ser vi gärna spontana ansökningar. Välkommen med din ansökan!


Nordea Wealth Management är en av de största kapitalförvaltarna i Norden med ca. 280 miljarder euro i förvaltat kapital och 3.500 anställda fördelade på Private Banking, Life & Pension, Asset Management och Operations. Vi ansvarar för Private Banking-kunder, institutionella kapitalförvaltare och större företagskunders pensionslösningar. Vi ansvarar också för att utveckla, förvalta och leverera produkter och tjänster inom kapitalförvaltning och pension samt för att planera och leda sparerbjudandet till samtliga Nordeas kunder.

I rollen som Business Risk Manager erbjuds möjligheten att få ett stort ansvar inom en spännande funktion i utveckling. Tjänsten är både kreativ som analytisk med ett drivande ansvar vid implementering av ramverk och processer. Rollen erbjuder ett djup av utmaningar, men samtidigt en bredd av riskrelaterade frågeställningar i nära kontakt med den faktiska affären.

Gruppen ansvarar för att upprätthålla och säkerställa att första försvarslinjens alla icke finansiella risker inom Nordea Wealth Management efterlevs och följs. I analytikerrollens ansvar ligger att analysera och identifiera risker med åtgärdsförslag av dessa samt och implementera olika riskramverk som andra försvarslinjen definierar för att garantera maximal effektivitet samt att anpassa verksamheten efter nya regelverksförändringar.

Din utmaning:

– Granska och identifiera operativa risker i verksamheten

– Tolkning, ändringsförslag samt implementering av förändringar

– Utveckla internt kontrollsystem, policyarbete

Som person bör du trivas i att arbeta i team för att nå gemensamma mål, men samtidigt vara initiativrik, självgående och van att ta ansvar. Viktigt är att kunna se sin egen roll i ett större sammanhang och gilla att arbeta i en föränderlig miljö.

Din bakgrund

Vi söker en akademiker med 5 års erfarenhet, gärna från risk eller compliance. Bakgrund från kapitalförvaltning och erfarenhet från att arbetat i första försvarslinjen ses som meriterande. Intresse för att läsa och tolka regelverk samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav.

Viktigt är en utvecklad social kompetens med egenskaper för att höja intresset för riskfrågor inom bolaget.


Observera att denna tjänst är tillsatt. Följ oss på LinkedIn för att bli uppdaterad på alla de tjänster vi rekryterar publikt.

Kontakt

Namn

E-post

Ämne

Meddelande

Blaq Group AB Regeringsgatan 111 111 39 Stockholm info@blaq.se 08 550 842 00