Kreditrisk | Rekrytering senior kreditriskexpert SBAB

Kreditrisk, Senior kreditriskexpert – SBAB

Observera att detta jobb inom kreditrisk är tillsatt.

Ligger denna tjänst inom kreditrisk nära din expertis? Har du kompetens inom finansiell matematik? Via vårt webbaserade rekryteringsverktyg söker du våra lediga tjänster. Om vi inte har någon tjänst som passar för tillfället ser vi gärna spontana ansökningar. Välkommen med din ansökan!


SBAB erbjuder rätt kandidat en unik möjlighet inom kreditrisk – utveckla och underhåll samtliga kreditriskmodeller för hela banken.

Kreditriskgruppen är mycket strategisk för SBAB då en korrekt bedömning av kreditrisken är en förutsättning för bland annat bankens kreditbeviljning, kapitaltäckning, gruppvis reservering samt hur SBAB prissätter sina krediter.

Idag består kreditriskgruppen av 5 personer och du rapporterar direkt till chefen för Kreditrisk & Kapital.

Din utmaning

– Ditt främsta uppdrag är att vägleda, visa och coacha medarbetare samt operativt arbeta med modellerna

– Granska, utveckla samt bygga nya modeller – från regelverkstext via modell utveckling till godkännande mot FI för IRK modeller

– Säkerställ att modeller och analyser används och tolkas korrekt i SBAB:s hela verksamhet

Analytisk | Kvantitativ | Kommunikativ

Vi tror att rätt kandidat arbetar med kreditriskmodellering och vill bredda sin kompetens och kunskap samtidigt som du får en större inverkan på affären. Du ska brinna för att utveckla modeller, koncept samt kollegor.

– Civilingenjörsexamen eller motsvarande med inriktning mot finansiell matematik

– Minst 5 års erfarenhet från kreditrisk på bank eller annat finansiellt institut

– Mycket god kommunikativ förmåga och vana att utrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

SBAB är ett värderingsstyrt företag med en utmanarprofil på den svenska bolånemarknaden. Att vara ett värderingsstyrt företag betyder att SBAB:s medarbetare ges stora möjligheter att påverka sitt arbete. Målet och ramarna är tydliga för bolagets medarbetare och tempot är högt. Vi är en bank som erbjuder lån- och spartjänster till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag. SBAB bildades 1985 och ägs av svenska staten och idag är vi ungefär 400 medarbetare och har cirka 350 000 kunder. Vårt huvudkontor ligger i Stockholm. Företag & Brf finns även representerade med kontor i Göteborg och Malmö. I Karlstad finns vårt uppskattade kundcenter för vår privataffär. Läs mer på http://www.sbab.se. Vår vision är att erbjuda Sveriges bästa bolån – och det vill vi göra med nytänkande och omtanke.

 

Sökrod: risk, kreditrisk, credit risk, credit modelling, quant, kvantanalytiker, IRB, CRV, basel III, bank, försäkring, financial services, risk consulting


Observera att denna tjänst är tillsatt. Följ oss på LinkedIn för att bli uppdaterad på alla de tjänster vi rekryterar publikt.

Kontakt

Namn

E-post

Ämne

Meddelande

Blaq Group AB Regeringsgatan 111 111 39 Stockholm info@blaq.se 08 550 842 00