Marknadsriskanalytiker SBAB -

Marknadsriskanalytiker SBAB

Observera att denna tjänst som marknadsriskanalytiker är tillsatt.

Ligger denna tjänst som marknadsriskanalytiker nära din expertis? Via vårt webbaserade rekryteringsverktyg söker du våra lediga tjänster. Om vi inte har någon tjänst som passar för tillfället ser vi gärna spontana ansökningar. Välkommen med din ansökan!


BAB erbjuder rätt kandidat att ta det seniora ansvaret för regelverk inom marknads- och motpartsrisk. Att arbeta som Riskanalytiker hos oss innebär såväl omväxling som utmaningar där du har möjlighet till både personlig utveckling och att starkt bidra till att påverka vår verksamhet.

Marknads- och Likviditetsriskgruppen är en del av SBAB Banks CRO-funktion som följer upp den övergripande riskutvecklingen i företaget via daglig, månatlig och kvartalsvis rapportering både internt till VD och styrelse men också externt till FI.Gruppen består idag av 5 personer, där alla är specialister inom sina respektive områden. Du kommer att rapportera direkt till chefen för Marknads- och Likviditetsrisk.

Din utmaning

Som Riskanalytiker arbetar du tätt ihop med hela vår kompetenta grupp. Du får ditt eget specialistområde inom regelverk som berör marknads- och motpartsrisk. Där kommer du att få ansvara för bevakning, tolkning, implementering, beräkning och rapportering av Baselregelverken och kapitaltäckning. En unik möjlighet att bredda sin kompetens och få ta ansvar för ett område som ger dig en starkt efterfrågad kompetens och erfarenhet. En roll där du sitter nära affären och driver ditt eget område med ett helhetstänk.

Finansiell Analys | Engagerad | Kommunikativ

Vi söker dig som har akademisk utbildning som civilekonom/civilingenjör eller annan relevant utbildning. Sannolikt har du arbetat i några år inom den finansiella sektorn, gärna inom områden som risk, treasury eller regelverk. Du kommer med erfarenhet från bank, som konsult eller från finansinspektionen. Rätt kandidat är intresserad av kvantitativ analys och tycker det är intressant med inslag av statistik och programmering.

Vi värdesätter att du som person är engagerad, driven och initiativtagande. Du är kommunikativ och har lätt för att samarbeta. Rätt inställning och personliga egenskaper kommer att värderas högt.

SBAB är ett värderingsstyrt företag med en utmanarprofil på den svenska bolånemarknaden. Att vara ett värderingsstyrt företag betyder att SBAB:s medarbetare ges stora möjligheter att påverka sitt arbete. Målet och ramarna är tydliga för bolagets medarbetare och tempot är högt. Vi är en bank som erbjuder lån- och spartjänster till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag. SBAB bildades 1985 och ägs av svenska staten och idag är vi ungefär 400 medarbetare och har cirka 350 000 kunder. Vårt huvudkontor ligger i Stockholm. Företag & Brf finns även representerade med kontor i Göteborg och Malmö. I Karlstad finns vårt uppskattade kundcenter för vår privataffär. Läs mer på http://www.sbab.se. Vår vision är att erbjuda Sveriges bästa bolån – och det vill vi göra med nytänkande och omtanke.

Sökrd: risk, regelverk, basel III, marknadsrisk, bank, försäkring, financial services, kvant, quant, SAS,


Tjänsten är tillsatt. Följ oss på LinkedIn för att bli uppdaterad på de tjänster vi nu söker publikt.

Kontakt

Namn

E-post

Ämne

Meddelande

Blaq Group AB Regeringsgatan 111 111 39 Stockholm info@blaq.se 08 550 842 00