Regulatory Reporting | Rekrytering Analytiker Nordea

Regulatory reporting, Analytiker till Nordea

Observera att detta jobb inom regulatory reporting är tillsatt.

Ligger denna tjänst inom regulatory reporting nära din expertis? Har du kompetens inom Basel III samt CRD IV? Via vårt webbaserade rekryteringsverktyg söker du våra lediga tjänster. Om vi inte har någon tjänst som passar för tillfället ser vi gärna spontana ansökningar. Välkommen med din ansökan!


 

Analytiker till Balance Sheet Reporting – Nordea
Nordea har nyligen skapat en ny enhet som heter Group Functions Information & Reporting (GFIR) i syfte att på ett effektivare sätt kunna möta upp mot nya krav från myndigheter, men även från interna enheter med avseende på rapportering och information. Regulatory Reporting är en enhet i GFIR där man från olika enheter i Nordea har fört samman analys och rapportering till myndigheter av bl.a. kapital och likviditet. Inom Regulatory Reporting har det skapats en grupp som heter Balance Sheet Reporting till vilken vi nu söker en analytiker.

Analys | Rapportering | Ansvarstagande

I rollen som analytiker på Balance Sheet Reporting får du arbeta med kapital- och likviditetsrapportering.  Du kommer arbeta inom en nyckelfunktion för Nordeas rapportering där det läggs stort fokus, och arbeta tillsammans med många drivna och erfarna kollegor. Du kommer få ta stort eget ansvar och även medverka i projekt som löpande drivs inom enheten.

Effektivt hantera rapporteringen och analys av bl.a. NSFR, LCR, ALMM, FINREP, Own Funds, GSIB och kapitalbuffrar
Delaktig i utveckling och implementering av nya rapporterings- och analysprocesser
Bakgrund:

Vi tror att rätt kandidat har en ekonomi och/eller ingenjörsexamen med minst tre års relevant arbetslivserfarenhet. Du vill arbeta med rapportering och har ett stort intresse för balansräkning- och likviditetsanalys. Mycket meriterande med erfarenhet från Basel III/CRD IV.


Observera att denna tjänst är tillsatt. Följ oss på LinkedIn för att bli uppdaterad på alla de tjänster vi rekryterar publikt.

Kontakt

Namn

E-post

Ämne

Meddelande

Blaq Group AB Regeringsgatan 111 111 39 Stockholm info@blaq.se 08 550 842 00