Risk & Performance Analyst åt AP7 -

Risk & Performance Analyst åt AP7

Observera att denna tjänst som Risk & Performance Analyst är tillsatt.

Ligger denna tjänst nära din expertis? Via vårt webbaserade rekryteringsverktyg söker du våra lediga tjänster. Om vi inte har någon tjänst som passar för tillfället ser vi gärna spontana ansökningar. Välkommen med din ansökan!


AP7 är det statliga alternativet till de privata aktörerna i premiepensionssystemet.
Idag har fonden över tre miljoner sparare i AP7 Såfa. Sedan starten har AP7 Såfa gett spararna högre avkastning och lägre avgifter än de privata premiepensionsfonderna i snitt.

Risk & Performance Analyst

Rollen tillhör Middle Office och har till uppgift är att arbeta nära både Front Office och Back Office med att analysera och rapportera fondens risker och avkastning åt styrelse och VD. Dessutom ansvarar gruppen för att fonden håller en god regelefterlevnad samt är fondens kontakt mot externa leverantörer och förvaltare. Därtill är Middle Office drivande och delaktiga i utveckling och automatisering av avdelningens processer och system.

För AP7´s räkning söker vi en Risk & Performance Analyst med placering i Stockholm City.

För att lyckas i tjänsten tror vi rätt kandidat har en akademisk examen samt en tidigare erfarenhet från Middle Office, gärna från annan kapitalförvaltare, bank eller treasuryavdelning. Du har ett brinnande intresse för finansmarknaden och en förståelse för de centrala faktorerna i branschen. Då gruppen är mindre innebär rollen ett stort ansvar där du alltid ser till helheten. Tjänsten kräver intresse för systemfrågor och meriterande är erfarenhet av Simcorp Dimension. En mycket god kommunikativ förmåga med vana att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska är också viktigt för denna roll.

Analytisk, noggrann och positiv

Som person är du driven och analytisk med förmågan att hantera många olika arbetsmoment samtidigt. Du har en utpräglad social förmåga och är en positiv och öppen lagspelare med god förmåga att samarbeta.


Tjänsten är tillsatt. Följ oss på LinkedIn för att bli uppdaterad på de tjänster vi nu rekryterar publikt.

Kontakt

Namn

E-post

Ämne

Meddelande

Blaq Group AB Regeringsgatan 111 111 39 Stockholm info@blaq.se 08 550 842 00