Senior Investment Controller åt Länsförsäkringar Liv -

Senior Investment Controller åt Länsförsäkringar Liv

Observera att denna tjänst som Senior Investment Controller är tillsatt.

Ligger denna tjänst som Senior Investment Controller nära din expertis? Via vårt webbaserade rekryteringsverktyg söker du våra lediga tjänster. Om vi inte har någon tjänst som passar för tillfället ser vi gärna spontana ansökningar. Välkommen med din ansökan!


Länsförsäkringar Liv erbjuder nu rätt kandidat en spännande möjlighet att få arbeta med intressanta frågeställningar och vara med att driva utvecklingen i en central roll. I denna seniora position ges möjlighet att arbeta nära nyckelpersoner inom Länsförsäkringar Liv, Kapitalförvaltningen samt Riskkontroll och Compliance, och att skapa värde för bolagets 600 000 kunder.

Om jobbet

Som Senior Investment Controller för Kapitalförvaltningsuppdraget inom Länsförsäkringar Liv har du en nyckelroll att skapa möjligheter till avkastning i linje med kundernas förväntningar kombinerat med hänsyn till balansräkningens möjligheter att ta risker. Du får ett tydligt ansvar och är med och styr samt utformar mål. Som ansvarig för det utlagda kapitalförvaltningsuppdraget kommer du få möjlighet att driva och påverka den pågående utvecklingen. Du kommer få arbeta nära nyckelpersoner inom både Länsförsäkringar Liv och Kapitalförvaltning samt Riskkontroll och Compliance. Du rapporterar till CFO.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

Vem är du?

Vi söker dig som har

För att lyckas i rollen är du en bra analytiker och har en utvecklad social förmåga då rollen har många kontaktytor med centrala funktioner. Du är drivande, resultatorienterad och gillar att arbeta med utveckling inom kapitalförvaltningsfrågor.

Om oss

Länsförsäkringar Liv är ett dotterbolag till Länsförsäkringar AB och ansvarar för den traditionella livförsäkringsaffären med verksamhet inom främst tjänstepension, privat pension, riskaffär och kapitalförsäkring. Bolaget har 800 000 kunder och cirka 120 miljarder i placeringstillgångar. Tjänsten är placerad inom avdelning Finansiell Control som ansvarar för styrning, uppföljning och rapportering rörande bolagets ekonomiska och finansiella utveckling. Eftersom delar av vår verksamhet bedrivs av andra enheter inom Länsförsäkringar AB ligger även ett beställaransvar på avdelningen för bland annat tjänster inom ekonomi och kapitalförvaltning.

Kapitalförvaltningen beställs/köps av Länsförsäkringar AB där den utförs operativt inom Kapitalförvaltningen.

Länsförsärkingar Liv står inför ett allt större fokus, både från internt och externt håll, på bolagets nyckeltal. Dessutom införs nya regelverk, såsom Solvens II, vilket kommer att förändra förutsättningarna för livverksamheten.

Vi erbjuder dig en unik arbetsgivare – våra kunder
Det gör att engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Välkommen till en arbetsgivare som inte är som alla andra!

Låter det spännande?
I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar Liv med Blaq Group AB, frågor rörande tjänsten tas emot av ansvarig rekryteringskonsult Joakim Isaksson, telefon 0736-87 39 05.

Länsförsäkringar – en unik arbetsgivare
Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra.
Tjänsten är tillsatt. Följ oss på LinkedIn för att bli uppdaterad på de tjänster vi nu publikt.


Tjänsten är tillsatt. Följ oss på LinkedIn för att bli uppdaterad på de tjänster vi nu publikt.

Kontakt

Namn

E-post

Ämne

Meddelande

Blaq Group AB Regeringsgatan 111 111 39 Stockholm info@blaq.se 08 550 842 00