Rekrytering Senior Kreditexpert / Credit Officer | Blaq

Senior Kreditexpert/Credit Officer | FCG

Observera att detta jobb som Credit Officer är tillsatt.

Ligger denna tjänst som Credit Officer nära din expertis? Via vårt webbaserade rekryteringsverktyg söker du våra lediga tjänster. Om vi inte har någon tjänst som passar för tillfället ser vi gärna spontana ansökningar. Välkommen med din ansökan!


FCG är ett konsultbolag specialiserat mot rådgivning till företag i finansbranschen; främst inom riskhantering, affärsprocesser och regelefterlevnad. FCG:s specialister är idag indelade i fem affärsområden, Risk, Kredit, Finans, Compliance och Outsourcing, som samlat möjliggör ett heltäckande specialisterbjudande till våra kunder.

Sedan starten 2008 har FCG vuxit kraftigt och vi kan nu räkna oss till en av de ledande rådgivarna i Sverige. För andra året i rad ligger vi i toppen bland Sveriges Superföretag och landade i år på plats 3 av de 496 Superföretag som utnämnts av Veckans Affärer i samarbete med Bisnode.

Har du det som krävs för att bygga morgondagens kreditfunktion? Då ska du arbeta som konsult hos oss mot några av landets mest intressanta kunder.

Kredit | Process | Strategi

Denna mycket seniora roll ligger inom affärsområde kredit och är en fortsatt expansion kopplad till vår strategi att växa inom affärsområdet kredit, vilket förutom sedvanliga kreditfrågor även inkluderar obeståndsfrågor samt styrning och effektivisering av kreditprocessen.

Som kreditchef hjälper du våra kunder med deras operativa och strategiska frågor rörande finansiering och effektivisering av kreditprocesser. I rollen får man möjlighet att utveckla rutiner, modeller och system för kreditbeviljning. Det kan även i vissa fall förekomma längre uppdrag på interimsbasis som exempelvis kreditchef eller seniort stöd i obeståndsärenden.

För dig som brinner för kredit och strävar efter att växa inom ditt arbete ges du möjlighet till stort eget ansvar, samtidigt som du har ett engagerat team och inspirerande ledare omkring dig.

Bakgrund

Vi söker en akademiker med cirka 10 års erfarenhet från kreditgivning, gärna från storbank eller annat konsultbolag. För att trivas i den här rollen tror vi att du har stark kompetens inom kreditområdet och ett stort intresse för företagsfinansiering. Du är strukturerad och har lätt för att organisera resurser och planera och följa upp aktiviteter. Vi förutsätter även ett mycket starkt engagemang i att utveckla FCG:s affär inom segmentet. Du är en god kommunikatör och uttrycker dig tydligt och övertygande såväl i större som i mindre grupper. Det är även mycket meriterande om du har praktisk erfarenhet av obeståndshantering. FCG söker efter medarbetare som trivs i konsultrollen, och som hittar på lösningar på komplexa problem.

Vad vi erbjuder

Vid ett besök hos oss på FCG möter du resultatdrivna människor som trivs att arbeta tillsammans mot gemensamma mål. Vi drivs av värdeskapande för våra kunder. Våra konsulter har en unik kompetens och förståelse för de utmaningar och krav som finansiella företag möter. Medarbetarna är FCG:s viktigaste resurs och vi arbetar aktivt med att skapa en attraktiv arbetsplats som möjliggör flexibilitet, balans i livet och stora möjligheter till personlig utveckling.  De flesta av våra konsulter har lång linjeerfarenhet från specialist- och ledarroller inom olika funktioner på finansiella företag. Våra konsulter har även lång erfarenhet från den myndighet som utöver tillsyn över branschen.

Sökord: risk, kredit, credit officer, kreditchef, bank, finans, finansbolag, försäkring,


Observera att denna tjänst är tillsatt. Följ oss på LinkedIn för att bli uppdaterad på alla de tjänster vi rekryterar publikt.

Kontakt

Namn

E-post

Ämne

Meddelande

Blaq Group AB Regeringsgatan 111 111 39 Stockholm info@blaq.se 08 550 842 00