Senior Redovisningsspecialist - Länsförsäkringar AB -

Senior Redovisningsspecialist – Länsförsäkringar AB

Observera att denna tjänst som Senior Redovisningsspecialist är tillsatt.

Ligger denna tjänst som redovisningsspecialist nära din expertis? Via vårt webbaserade rekryteringsverktyg söker du våra lediga tjänster. Om vi inte har någon tjänst som passar för tillfället ser vi gärna spontana ansökningar. Välkommen med din ansökan!


Om tjänsten

Länsförsäkringar AB söker nu en driven och initiativrik Senior Redovisningsspecialist som äger och driver regelverksprocessen. En unik möjlighet där rätt kandidat får ansvara för att bevaka, implementera och säkerställa regelverken och dess påverkan på regulativ rapportering. Du coachar andra redovisningsspecialister inom Ekonomi & Finans och bidrar med din egen seniora spetskompetens. Du ansvarar för vårt Redovisnings-och skatteråd som beslutar om tolkning och tillämpning av regelverk.

Tjänsten är placerad på Gärdet i Stockholm

Vem är du?

Vi vill att du som söker är civilekonom med lång erfarenhet av tolka och säkerställa regelverk som styr finansiell rapportering och myndighetsrapportering inom försäkrings- och bankbranschen. Du är strukturerad med god pedagogisk förmåga och har erfarenhet av att leda processer och team.

Du är kommunikativ och brinner för redovisning och finansiell rapportering och motiveras även av ständiga förändringar och förbättringar. Du har en mycket god förmåga att sätta dig in i affären, dess system och flöden.

Ledar- och medarbetarskap
På Länsförsäkringar AB har vi en ledar- och medarbetarprofil som beskriver de förväntningar vi har på våra ledare och medarbetare. Utgångspunkten är våra värderingar – engagemang, tillit, öppenhet och professionalism. Syftet med profilerna är att utveckla din prestation och kompetens i en bra arbetsmiljö så att vi gemensamt når våra mål och bidrar till Länsförsäkringar ABs fortsatta utveckling.

Om oss
Enheten Ekonomi & Finans ansvarar för Länsförsäkringar AB-koncernens ekonomistyrning, kapitalstyrning och kapitalplanering, finansiella redovisning och rapportering samt ansvarar för investerar- och ratingkontakter. Vidare ansvarar enheten för länsförsäkringsgruppens betalningshantering. LLänsförsäkringar AB respektive Länsförsäkringar Bank är börsnoterade för sina obligationer och följer därmed börsens noteringsavtal.

Avdelningen Redovisning och rapportering ansvarar för redovisning och rapportering av koncernen, moderbolaget samt dotterbolagen. Avdelningen har även ansvar för inkomstskatter och moms samt för den interna kontrollen avseende den finansiella rapporteringen. Avdelningen består av ca 80 personer uppdelade i sex grupper. Gruppen Koncernredovisning består idag av 11 personer och ansvarar för Länsförsäkringar AB-koncernens och moderbolagets finansiella rapportering och myndighetsrapportering. Vidare har gruppen ansvar för intern kontroll i finansiell rapportering och skatt.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Blaq Group AB och eventuella frågor ställs till rekryteringskonsult Joakim Isaksson, telefon 0736-87 39 05 eller rekryteringskonsult Jonas Strimling, telefon 0739-88 39 05. Stämmer beskrivningen ovan in på dig ser vi gärna att du skickar in din ansökan genom att klicka på knappen nedan. Vi kommer att intervjua kandidater löpande.

Länsförsäkringar – en unik arbetsgivare
Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag. Bolagen äger gemensamt Länsförsäkringar AB med lokaler på Gärdet i Stockholm. Länsförsäkringar AB med dotterbolag har länsförsäkringsbolagens uppdrag att driva gemensamma affärer inom bank och försäkring, utvecklingsarbete och sköta service på områden som ger skalfördelar och effektivitet. Vår organisation har satt en tydlig prägel på oss. I allt från hur vi prioriterar det dagliga arbetet och hur vi förvaltar våra kunders pengar – till hur vi samverkar i grupp och hur vi utvecklas som individer. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra.


Tjänsten är tillsatt. Följ oss på LinkedIn för att bli uppdaterad på de tjänster vi nu söker publikt.

Kontakt

Namn

E-post

Ämne

Meddelande

Blaq Group AB Regeringsgatan 111 111 39 Stockholm info@blaq.se 08 550 842 00