Rekrytering Skatteexpert Länsförsäkringar AB.

Skatteexpert till Länsförsäkringar AB

Observera att detta jobb som Skattespecialist är tillsatt.

Ligger denna tjänst som skatteexpert / skattespecialist nära din expertis? Har du kompetens inom beskattning av finansiella produkter? Via vårt webbaserade rekryteringsverktyg söker du våra lediga tjänster. Om vi inte har någon tjänst som passar för tillfället ser vi gärna spontana ansökningar. Vi välkomnar kvalificerade ansökningar!


Senior Produktskatteexpert – Länsförsäkringar AB

Analysera nya regelverk och ansvara för skattefrågor rörande våra produkter

Om tjänsten Tjänsten som produktskattespecialist inom Ekonomi och Finans innebär att du kommer att vara ansvarig för skattefrågor som avser Länsförsäkringar-koncernens produkter inom bland annat områdena bank, livförsäkring, sakförsäkring och fondförvaltning. Du kommer att ingå i ett team med seniora skattespecialister på en nybildad skattefunktion och vara med och påverka din egen roll. Du kommer att få bevaka, analysera och kommunicera nya och förändrade regelverk. Produktskattespecialisten får en unik möjlighet att arbeta nära vår affär:

  • produktutveckling
  • investeringsbeslut
  • regelimplementering
  • Länsförsäkringar AB’s skattemässiga hantering av produkter

Vem är du? | Skatterätt, finansiella produkter och god pedagogisk förmåga

Vi söker dig som är jur. kand. eller motsvarande med flera års erfarenhet av arbete med beskattning av finansiella produkter. Vi ser gärna att du har erfarenhet från Skatteverket , förvaltningsdomstol, Bokföringsnämnden, bank eller försäkringbolag. För att lyckas i rollen har du gärna 5-10 års erfarenhet och har stor vilja att driva dina egna frågor.

Som person har du god analytisk förmåga, är målinriktad och drivande. Du föredrar frihet under ansvar och har förmåga till självständiga prioriteringar. Du är strukturerad, har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, har god pedagogisk förmåga samt trivs med att arbeta både enskilt och i team. Du är även van att arbeta under deadlines.

Om oss Enheten | Ekonomi & Finans Enheten Ekonomi & Finans ansvarar för koncernens; ekonomistyrning, kapitalstyrning och kapitalplanering, finansiella redovisning och rapportering samt ansvarar för investerar- och ratingkontakter. Vidare ansvarar enheten för länsförsäkringsgruppens betalningshantering. Inom koncernen är Länsförsäkringar AB respektive Länsförsäkringar Bank börsnoterade för sina obligationer och följer därmed börsens noteringsavtal. Avdelningen Redovisning och rapportering ansvarar för redovisning och rapportering av koncernen, moderbolaget samt dotterbolagen. Avdelningen har även ansvar för inkomstskatter och moms samt för den interna kontrollen avseende den finansiella rapporteringen. Avdelningen består av 70 personer uppdelade i sex grupper; Betalningsekonomi, Redovisningsbackoffice, Verksamhetsnära förvaltning, Försäkringsredovisning, Bank- och finansredovisning samt Koncernredovisning.

Ledar- och medarbetarskap inom Länsförsäkringar AB  På Länsförsäkringar AB har vi en ledar- och medarbetarprofil som beskriver de förväntningar vi har på våra ledare och medarbetare. Utgångspunkten är våra värderingar – engagemang, tillit, öppenhet och professionalism. Syftet med profilerna är att utveckla din prestation och kompetens i en bra arbetsmiljö så att vi gemensamt når våra mål och bidrar till Länsförsäkringar ABs fortsatta utveckling.


Observera att denna tjänst är tillsatt. Följ oss på LinkedIn för att bli uppdaterad på alla de tjänster vi rekryterar publikt.

Kontakt

Namn

E-post

Ämne

Meddelande

Blaq Group AB Regeringsgatan 111 111 39 Stockholm info@blaq.se 08 550 842 00