Rekrytering Treasury Trader till ASSA ABLOY | Blaq Group.

Treasury Trader, Treasury controller, Treasury Manager – Assa Abloy

Observera att detta jobb som Treasury trader är tillsatt.

Ligger denna tjänst som Treasury Trader, eller liknande såsom Treasury controller eller Treasury manager nära din expertis? Via vårt webbaserade rekryteringsverktyg söker du våra lediga tjänster. Om vi inte har någon tjänst som passar för tillfället ser vi gärna spontana ansökningar. Välkommen med din ansökan!


 

Världsledande inom lås- och dörrlösningar ASSA ABLOYs vision är att vara den mest innovativa leverantören av totala lås- och dörrlösningar för att kunna leverera bekymmersfria, trygga och väldesignade säkerhetslösningar som ger ett verkligt mervärde till kunderna.

Treasury ansvarar för koncernens finansiella riskhantering, likviditetsplanering samt upplåning och utgör ett affärsstöd till koncernen i finansrelaterade frågor. Inom Treasury finns Front Office, Risk Management, Cash Management samt Back Office.

Vi söker en ny medarbetare till Front Office, med placering på huvudkontoret i Stockholm City.

Den nya medarbetaren kommer att vara en av två på Treasurys front office och rapporterar direkt till Handlarchefen. I rollen har man täta kontakter med banker och koncernens affärsenheter avseende finansiella transaktioner, både valuta- ränterelaterade samt den korta upplåningen. Som handlare ansvarar man för genomförandet, analysen samt det övergripande ansvaret för koncernens finansiella risker och exponering. Funktionen sammanställer även koncernens kassaflödesprognoser och arbetar aktivt med frågor rörande koncernens finansieringsprogram.

Då gruppen är liten förväntas man även vara behjälplig på andra affärsområden samt vara delaktig i olika treasuryrelateradeprojekt.

Dina erfarenheter

Du bör ha högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande med minst 3-5 års relevant erfarenhet inom ränte- eller valutahandel. Goda kunskaper i engelska och Office verktyg som Excel.

Vi tror att den ideala kandidaten har arbetat med Treasury frågor, trivs i rollen som specialist och har en utpräglad erfarenhet från att arbeta med finansiell risk. Man bör ha en djup förståelse för olika finansiella instrument, hur de används, värderas och redovisas på ett korrekt sätt.

En merit är om man har tidigare erfarenhet från att arbetat i ett internationellt företag.

Dina egenskaper

Du har lätt för att etablera goda relationer, både internt och externt. Du behöver vara analytisk och noggrann med en social förmåga. För att lyckas i rollen behöver du ha stort intresse för de finansiella marknaderna och en stark marknadskänsla. I denna spännande och omväxlande roll söker vi någon som ser möjligheter i samband med förändring, och som obehindrat kan kommunicera på både engelska och svenska. Som person måste du vara en teamplayer, som bidrar till ett positivt klimat i gruppen.

Vi erbjuder

Hos Assa Abloy erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare.


Observera att denna tjänst är tillsatt. Följ oss på LinkedIn för att bli uppdaterad på alla de tjänster vi rekryterar publikt.

Kontakt

Namn

E-post

Ämne

Meddelande

Blaq Group AB Regeringsgatan 111 111 39 Stockholm info@blaq.se 08 550 842 00